Lagar i Singapore

Här kommer några regler och lagar;

* Tuggummi (chewing gum) är bannlyst i Singapore och kommer att beslagtas om du försöker att föra in det i landet. Tuggummi finns följaktligen inte att köpa i affärer i Singapore men om du tuggar på gatan kommer du inte att straffas. Däremot kan du räkna med skyhöga böter om du skulle få för dig att spotta ut tuggummit på gatan.
* Nedskräpning (littering) ses som en skymf och straffas mycket hårt. Minst S$1000 i böter och i vissa fall samhällstjänst. Detta brukar innefatta städning på badstränderna där folk kommer att håna dig och det är mycket möjligt att ditt ansikte kommer med i tidningen som en ytterligare förnedring.
* Vandalisering och klotter straffas mycket hårt.
* Smuggling, framställning och innehav av droger innebär dödsstraff. Oftast genom hängning...
* Jaywalking (att gå över gatan där det inte finns övergångsställe eller att gå mot röd gubbe) är straffbart och ger böter. Bötessumman ligger på ca S$300.
* Att spotta utomhus kan ge dig böter på ca S$1000.
* Att inte spola på allmänna toaletter kostar mellan S$150 och S$1000. 
* All homosexuell kontakt är förbjuden och leder till fängelse. Om en man gör sexuella anspelningar, sexuella närmanden eller ger oanständiga förslag till en annan man kan detta ge två års fängelse. Är du homosexuell och besöker Singapore så är det två saker att tänka på; Berätta inte, visa inte. Detta håller alltmer på att ändras genom bl.a. Internet och filmer med mer eller mindre visad gaykultur, men vanlig försiktighet skadar nog inte.

Vi har brytit mot iaf vissa av dessa regler, men vi visste inte att det var forbjudet, tex som att ga mot rod gubbe fastan det inte finns nagra bilar, och vi har minsann sett massor av homosexuella..
Tur att vi aker imorgon annars kunde vi ha varit luspanka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0