usch va de luktar apa

ja, da va de dags for ett nytt inlagg, o lite nya uppdateringar!
under tiden vi har vart har i thailand, har vi hort mycket om apor, o sant.
att man ska kunna aka o titta nar dom jobbar(?)
sa idag tyckte vi det var dags. jarnganget hoppade in i en tuktuk o akte till monkeyland.
det var inte riktigt som vi hade tankt oss! verkligen inte som vi hade tankt oss!
vi sag manga fina o sota apor, men aven jatteackliga o fula! pa kopet fick vi aven se krokodiler, som lag i sin sakallade bur, som va ett betongstaket, inte safe.
i priset skulle vi aven fa se en monkeyshow! hade ingenaning om va de skulle vara for underhallning. men vi satt oss glatt ner o funderade pa, vafan har vi gett oss in pa :)
samst musik, o sen kommer tva apor inhoppande i koppel, japp, klaart! haha
i 40 min hade thailandarna tankt att vi skulle sitta o titta pa, nar aporna gjorde kullerbyttor, spela basket, tungdlyftning, armhavningar, knyta loss en kille osv. de va en katasrof, haha.
anton klarade 5min, adam 6, marc 7, sen sprang elin hanna o miriam straxt efter. dom trodde vi va dumma i huvudet, men de va i sjalva verket dom sjalva som va!
de va verkligen en upplevelse, ut over de vanliga. vi hade tankt sett apor som klattrar fritt i naturen o kastar ner kokosnotter, men njaa.

nast sista kvallen me ganget.. de kanns lite vemodigt. snart aker hanna elin adam o miriam vidare till malaysia, penang, o anton o marc aker till bangkok! sa ikvall blir de finmiddag uppe pa ett berg, dining at the rocks.
hoppas de blir trevligt o gott.

de gar ingen vidare nod pa oss! ha de bra!

monkeybeach

at pa en scandinavisk restaurang, o fick en hel del chang

har bor vi just nu, ett bra boende o pool vid stranden


han ar 2 mander, o va helt galen, men alla bebisar maste ju sova nangang :)

kollar pa krokodiler, riktigt ackliga djur, haha

..

hej hopp!
vi befinner oss nu pa koh samui. vi bor jattefint i en tjejbungalow och en killbungalow bredvid varandra. innan vi kom hit var vi en dag i krabi stad men det var inte mycket att hanga i granen, vi satt inne pa hotellet hela dagen, spelade poker, fargade haret, at 50 kg godis, laste bocker, sov, tranade och lyssnade pa musik.
dagen efter akte vi till koh samui, det gick bra men vi var med om en heldel grejer-

1, vi holl pa att krocka med var minibus eftersom dom inte alltid har bromsljus pa bilarna har,

2, efter en jatteguppig vag med den vanliga bussen gick fjadringen sonder, vi flog ordagrant omkring som sma popcorn i en microvagsugn och en spanks dum tant slog huvudet i taket for hon satt at fel hall.  vi var helt sakra pa att vi fick punktering. istallet fick vi stanna mitt pa motorvagen, och thailandarna flog ut och forsokte laga, men sen kom dom pa att det var ju bara nagra timmar kvar sa vi korde lugnt vidare. safety first som vi brukar saga :)

3, vi trodde vi blivit lurade av en kille som salde biljetter till chaweng med minibus (det omradet dar vi bor pa koh samui) men nar vi precis hoppat in i en tuktuk sa sag vi minibusen sa vi fick skrika och vinka till honom att stanna och tuktuken gjorde en u-svang pa en enkelriktad gata och korde skitsur tillbaka.. han trodde ju att dagskassan var raddad :)


pa sondag styr marc och anton kosan vidare mot bangkok for att sedan ta sig hem till sverige igen och adam, hanna, elin och miriam aker vidare till penang i malaysia pa mandag!

ikvall ska vi fira marc som egentligen fyller 21 ar den 4 feb, men tyvarr sa ar vi ju inte med honom da sa vi far ta det ikvall istallet. det kommer bli galet! ALL-IN!

snart blir det en uppdatering med fler bilder, vi ar inne i en lat period just nu, det blir latt sa nar man bara ligger framfor poolen och dricker ol hela dagarna!

vi saknar er dar hemma fast vi lever i paradiset!

puss och kram the gang


maste bara tillagga att man slutar aldrig forvanas av marc medwall hansson, han lyckas med allt, han ramlade verkligen av en barstol haromdagen pa en bar, han hade en full buckethink i handen och sjalvklart lyckades han behalla all dricka kvar i den,
det ska bli trakigt att anton och marc lamnar oss snart, men vi fyra ar jarnganget och kommer att klara oss galant pa egen hand!

sawadee kap

vi ar fortfarande pa phiphi, vi bor i en jattestor bungalow alla sex tillsammans och har roligt mest hela tiden. vi mar alla bra forutom adam som fortfarande har lite trassel med lurarna, men han biter ihop ordentligt, han ar en duktig kille!
igar var vi pa monkeybeach och hangde med aporna. alla vi gotlanningar kande oss ganska hemma med aporna som man fick mata och titta pa, fast dom var lite laskiga!

idag har vi vart pa longbeach, vi gick pa en stig genom skogen och pa hala klippor langs med stranden och vi trodde ett tag att alla skulle ramla och do men det gick bra, vi kom fram hela och rena och hade en riktigt trevlig dag!

ikvall ska vi ha valkomstfest pa phiphi for fjarde gangen, vi tycker det ar kul med valkomstfest, det brukar handa massor av roliga saker da, tex






Hanna och marc borjade braka om nagonting som ingen vet vad det var och det slutade med att dom harjade runt i sanden och i vattnet i drygt en timma, nar dom var fardiga sa vi som ar lite mer mogna i ganget till dom att ga hem och bli vanner, pa vagen hem puttar marc ner hanna i poolen och poolvakten som sover vid poolen och vaktar den sa at dom att dom fick betala 100 baht ca 20 svenska kronor, men det sket dom i!


adam har kul men det syns inte


anton tranar pa att saga kapkunkaaaa, det betyder tack pa thai och da maste man satta ihop handerna sahar, for det gor alla thailandare!


elin och miriam traffade pa farjan-hakan en kvall, det blev en mysig pratstund om livet och sadar.. ni kan ju lasa hans blogg :)


elin ar supernojd for hon fick tom en kram av sin stora idol, han var verkligen precis som han ar i serien, en riktig lirare alltsa..

slut for den har gangen, sawadeee (hejda)


har vi en bet, pa dirren. de e klart!

jajamensan. nu har vi fatt resebesok av de tre grabbarna, marc adam och anton. dom kom till oss pa karon och satt vid en guldig drake, som vi inte hade en aning om vart den var... men efter svettigt letande hittade vi dom tre sma kritvita pojkarna.
vi spenderade tva natter i karon med fest pa patong. dar vi var med om de mest ovanliga (dock valdigt vanliga pa bangla road i patong) men hade en riktigt bra sondagsnatt vilket gav sin hamnd pa mandagen da det var dags att ta vart pick och pack och resa vidare till phi phi.
pa baten var det ungefar 50 grader och hanna har aldrig svettats sa mycket i hela sitt liv, enligt henne. vi andra lag utslagna, svettiga och bakis.
just nu bor vi alla 6 tillsammans i en fin stor bungalow precis brevid poolen och med havsutsikt nar man vaknar pa morgonen och kliver ut pa balkongen... :)
igar var vi pa en tre timmars batutflykt med hakan och monika. vi akte i tva longtailbatar och fick se otroligt fina rev, laguner och fiskar. vi snorklade utanfor maya beach, kanske mer kant som the beach fran filmen med samma namn. vi var riktigt imponerade och ville verkligen inte aka ifran alla dessa bla, gula, rosa och roda fiskar i alla dess former och storlekar.
fest igar som urartade och en morgon som blev utan var frukost. vi tog varsin brunch och har legat vid poolen hela dagen.
vi har en hel del myggbett och adam har ont i oronen. darofor far vi mojsa in lite vatska i hans oron 6 x 2 ganger varje dag. annars ar val det mesta som vanligt. iaf sa bra som vi vet att det ska vara.

vi far val avsluta med att saga att marc adam och anton kom och tog var resa med storm. dom forgyller var vardag och vi har otroligt roligt tillsammans. du som ar avundsjuk kan inte ens forsta hur bra vi har det :)
som ett smakprov kan vi saga att marc lyckats ramla ner i barnpoolen i morkret. kopt flip-flops som han lyckades tappa bort. komma med de fulaste och dummaste kommentarerna. som tex: de e klart. har vi en bet och pa dirren.
vi alskar det :)

skot om er dar hemma. tack for oss. hej!

tjenna tjenna

hej igen allihopa!
vi befinner oss fortfarande i phuket och karon beach. det gar ingen nod pa oss inte. har finns allt vi behover och lite till. vi bor pa ett mysigt litet stalle precis vid stranden. my friends guesthouse heter det, fiffigt varre! killen som ager(?) det ar riktigt skon ocksa, nastan sa att man skulle vilja ta med han hem till sverige!
idag har vi haft en helt underbar dag tillsammans med hakan och monika. vi har varit ute pa batutflykt heeela dagen. vi har snorklat, simmat i grottor och fajtats med slibbiga italienare. det gar inte riktigt att beskriva hur kul vi har haft sa kolla in bilderna istallet!
tjenna tjenna, hanna elin och miriam

































tjenna tjenna

hej igen, vi hatar datorer for igar la vi upp alla bilder sen forsvann dom sa vi gick hem och var sura. idag forsoker vi med nya krafter. hoppas det funkar den har gangen!

Innan vi gick ivag pa fullmoonparty hade vi jattekul med sjalvutlosaren pa kameran. Notera aven det riktigt frascha rummet i bakgrunden.

Elin o Hanna utanfor vart hotell, Om man har bra ogon ser man alla 8000 personer borta pa stranden som redan har borjat festa!

Hanna har kommit pa att hon ar allergisk mot ananas, har ater hon anda ananas. Det var iaf efteratten i var fullmoonbuff'e som vi fick pa vart hotell.

Har ar mitt i vimlet pa fullmoonpartyt. Vi trodde nog att vi var snyggare an vad vi egentligen ar...

HA DE!


nu har vi fatt farg....

hej hej igen..
nu har vi tagit oss fran hua hin med buss ett par timmar och sen speed boat som var lika hemsk som jag fruktade.. eller okej, det gick bra. men vi hoppade pa vagorna och vi kande doften av den mysiga spya-lukten fran hela baten...
val framme pa koh pha-ngan sa akte vi taxi till haad rin och sunrise beach. on har valdigt hoga punkter, samt laga punkter, sa vi akte pa vagar med 50 graders vinkel, det gav pirr i magen.
nar vi kom fram till stranden hittade vi en kille som hade rum precis pa full moon party-stranden. de tyckte vi lat underbart...... men val framme insag vi att detta bra och billiga boende lag precis ovapa den basta baren pa hela stranden vilket gjorde oss somnlosa den natten.. det var som att sova i en sovsack pa hamnplansdansgolv....
pa morgonen efter, alltsa i torsdags tog vi vart pick och pack och checkade in pa den finaste bungalowen pa polita lounge. dom alskade oss och vi alskade dom. dyrt men fint. stor sang, frasch toalett dusch och spabadkar. :)
pool, frukost och precis vid stranden hade vi boenden i fyra dagar.
nar full moon kvallen narmade sig at vi middag som alla andra i var bungalowby som hotell personalen kokat ihop.. det var smarrigt, fick aven blomhalsband, som vi uppskattade valdigt mycket!
resten av kvallen kan tala for sig sjalv i vara bilder. men svenska sma sota tjejer som vi ar vagade vi inte ha kameran med hela kvallen. men kul var det :) vi dansade som tokar hela natten. kom hem klockan 5 pa morgonen, men trodde att klockan skulle vara 2 eller nat. manniskor lag dackade pa stranden och de flesta hade en hard festnatt, riktigt hard.... sa alla som nansin funderat eller inte funderat pa att festa pa full moon partyt, gor det! ak dit. det ar ett maste!

nu befinner vi oss pa phuket, efter en hel dags resande, men klagande svenskar, kliande myggbett (dock endast hanna och miriam, elin ar en hardad tjej, eller inte...) hanna ater piller for ett sar hon har pa ryggen och vi smorjer in oss med antiklimedel, som funkar sadar..
sov i patong inatt, men hittade oss fram till en skon thaisare har i karon istallet som gav oss ett bra boende fram till helgen. vi lag pa stranden och trodde vi var vana efter en vecka i solen. men tji fick vi. nu sitter vi har, trotta, hungriga och branda...
skall ta oss en tuk tuk till kata beach snart da vi ska traffa hakan och monika. det ska bli kul med lite gotlanningar som forgyller vardagen har pa andra sidan jordklotet. dessutom hoppas vi att vi ar ratt sa mycket mer farg pa kroppen an vad dom har. haha :)

vi stannar har i phuket ett par dagar och vantar in killarna som kommer den 17e. det ser vi fram emot.
darefter far vi se vart alla thaisare leder oss. nagra planer har vi, men de far ni i vidare inlagg.. skot om er dar hemma, eller vart ni an ar. sa ska vi ta hand om varandra. sa oroa er inte :)

puss o kram pa er alla. miriam, elin och hanna.


   


HUA HIN

Hej Hopp!
Vi lever, det gor vi, aven om vi inte var helt sakra pa att klara av Moskva. Det var varre an vi trodde faktiskt. Ryssar ar dumma i huvet, ingen kan engelska och alla ser skitsura sa fort man kollar pa dom. Vi satt i 9 timmar och laste vara tidningar. Vi fick aven en van som ocksa skulle till thailand, daniel. Miriam fick ocksa en kompis, men han luktade ackligt och sov mest hela tiden.

Jaja, nu ar vi iallafram framme, sa fort vi kom till Bangkok blev vi palurade en taxi for alldeles mycket pengar enligt Miriam sa hon prutade, hon har gatt den harda skolan hos Kenth och Gunilla.
Taxiresan var en mardrom, mamma Monne hade dott, bokstavligen. Vi hade inte sovit pa 20 timmar sa alla somnade forutom Elin, Hon var livradd. Hon sparrade upp ogonen med tandpetare och latsaspratade med chafforen som korde i 130 km/h. Hon var lite radd att han skulle somna, han sag ganska trott ut.

Nu ar vi i Hua Hin. Vi bor helt okej och valdigt billigt. Vi har varit pa stranden nu i tva dagar. Det ar skont. Valdigt varmt och man kanner sig som hemma for det blaser som pa tofta en vanlig sommardag i Juli.

Imorgon ska vi upp i ottan da ska vi aka vidare till Koh Pang ang, vi ska aka Speedboat och Mirri sager att det man mar jatteilla, men vafan man ar val van med M/S Visby, dar kan det ju ocksa blasa upp lite ibland?

Vi saknar alla er dar hemma!

Simma lugnt, det ska vi gora! Skeppohoj!

Miriams van pa Moskvas flygplats
Miriams kompis i Ryssland. Han hade nog inte duschat sen midsommar!

Hua Hin by night
Direkt nar vi kom till Hua Hin gick vi till stranden och at mat, har ser man en annan fin stad som ligger lite langre bort, eller natt!



Forsta dagen pa stranden, fin branna kan jag inte pasta att vi har fatt annu, men snart sa!

arlandafnatt, miriam jobbar natt

nu har vi gråtit färdigt och sagt farväl till gotland för de tre senaste månaderna. har just betalat en förmögenhet för att få sova klokt på rest and fly ett par timmar. det är snorkallt och vi har inga vinterkläder, men snaaart är de varmt!!
(förresten så såg vi blondinbella på centralen, och där med vår nya blogg)
just nu väntar vi oss en natt, två timmar på ett plan och där efter tio timmar i Moskva. de gillar vi! men vi har vart tre duktiga tjejer, vi har köpt varsin bok att läsa, även nio skvallertidningar att fördriva tiden med... där efter kommer vi anlända i bangkok på söndag, svettiga, trötta och förväntansfulla som få.

lördag 10.05 flyg mot moskva. vi lovar att inte lämna flygplatsen.....
lördag 23.35 flyg mot bangkok. nu jävlar.
söndag 13.00 typ. framme i bangkok
troligen buss mot hua hin, där vi stannar ett par dagar sedan tar vi oss söderut mot full moon party på koh pha ngang.

vi återkommer med mer info snarast.

pussar och kramar från era kära miriam elin och hanna.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0